Sposób przygotowania:
Kurczak KFC (nuggetsy)
MIĘSO: W miseczce mieszamy przyprawy: ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, ¼ łyżeczki pieprzu cayenne. Mięso kroimy na kawałki o średniej wielkości i obtaczamy je w przyprawach. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 50 minut. CIASTO: Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko, wsypujemy mąkę oraz ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej, ¼ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu czarnego. Wszystko miksujemy. Gdy upłynie czas, w którym mięso z przyprawami miało być w lodówce, wyciągamy je i zalewamy przygotowanym ciastem. Ponownie odstawiamy na 50 minut. Po tym czasie, wlewamy do garnka taką ilość oleju (może być oliwa z oliwek), aby nuggetsy były zanurzone. Kawałki mięsa wyciągamy z ciasta, obtaczamy je w mące i wrzucamy do garnka z olejem. Smażymy do momentu, aż nuggetsy będą miały złocisty kolor. Wyjmujemy je z garnka i kładziemy na papierowym ręczniku, aby tłuszcze w niego wsiąkł.