zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Kurczak majerankowo lubczykowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

kurczak z aromatem majeranku i lubczyku

Kurczak majerankowo lubczykowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak majerankowo lubczykowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak majerankowo lubczykowy
Podudzia umyć, osuszyć i posypać przyprawami. Wszystkie podudzia lekko przemieszać w dłoniach aby zostały pokryte przyprawami. Ułożyć je potem w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i dodatkowo z wierzchu oprószyć jeszcze przyprawami. Przykryć pokrywką i zostawić na godzinę a potem wstawić do zimnego piekarnika i piec przez 40 minut w 190 stopniach od momentu pożądanej temperatury. Podawać na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.
Kurczak majerankowo lubczykowy
przyprawione podudzia ułożyc w naczyniu żaroodpornym.
Kurczak majerankowo lubczykowy
podudzia upiec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.