pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Kurczak meksykański

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

smakowity kurczak-tak ocenili go goście

Kurczak meksykański

Składniki:

Kurczak meksykański

 

  • 4 udka
  • 1 kubek śmietany
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • margaryna
  • sól,słodka papryka,chilli

Sposób przygotowania:

Kurczak meksykański
Mięso posypujemy dokładnie przyprawami i obtaczamy w mące.Obsmażamy na gorącym oleju.Cebule posiekać i zeszklić na margarynie,do niej dodać ocet i cukier.Śmietanę rozmieszać z odrobiną wody, koncentratem, papryką , chilli i połączyć z cebulą.Śmietana ma mieć wyrazny pikantny smak.Fasolkę przepłukać wodą,wsypać do naczynia żaroodpornego.Na niej układamy udka i zalewamy sosem.Pieczemy w piekarniku 180 ,po zagotowaniu zmniejszyć temperaturę do 100 i pieczemy około 1 godziny.