Sposób przygotowania:
Kurczak na ostro wg gosiaad
Mięso umyć i osuszyć. Jeśli są to skrzydełka to można ponacinać w zgięciach, jeśli wybraliśmy podudzia, można lekko ponacinać skórkę.
Posypać solą i pieprzem wedle uznania.
Sos:
czosnek po obraniu zgnieść na miazgę i zeszklić na maśle.
W czterech łyżkach ciepłej wody rozpuścić przyprawę do taco, dodać płaską łyżeczkę sosu chili i czosnek. wszystko chwilę podgrzewać. Skrzydełka polać sosem .
Piec na folii aluminiowej w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok. 40 min.
SMACZNEGO
Posypać solą i pieprzem wedle uznania.
Sos:
czosnek po obraniu zgnieść na miazgę i zeszklić na maśle.
W czterech łyżkach ciepłej wody rozpuścić przyprawę do taco, dodać płaską łyżeczkę sosu chili i czosnek. wszystko chwilę podgrzewać. Skrzydełka polać sosem .
Piec na folii aluminiowej w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok. 40 min.
SMACZNEGO