Sposób przygotowania:
Kurczak na ryżu
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Suchy ryż wsypujemy na dużą blachę. Przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą, sól oraz pieprz łączymy ze sobą. Tak przygotowaną mieszanką nacieramy umyte i osuszone skrzydełka. Następnie skrzydełka układamy na ryżu wyłożonym na blachę.
W międzyczasie przygotowujemy zalewę ze składników podanych w przepisie. Przygotowaną zalewą zalewamy skrzydełka oraz ryż.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy około 2 godzin.
W tym czasie, kiedy skrzydełka się pieką przygotowujemy frytki.
Po upieczeniu wykładamy porcję ryżu i skrzydełek na talerz, podajemy z frytkami.
W międzyczasie przygotowujemy zalewę ze składników podanych w przepisie. Przygotowaną zalewą zalewamy skrzydełka oraz ryż.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy około 2 godzin.
W tym czasie, kiedy skrzydełka się pieką przygotowujemy frytki.
Po upieczeniu wykładamy porcję ryżu i skrzydełek na talerz, podajemy z frytkami.