Sposób przygotowania:
Kurczak na słodko z owocami
1. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, delikatnie oprószamy przyprawą i smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
2. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki.
3. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząski, a każdą z nich przekrawamy na pół.
4. Przygotowujemy talerze. Dookoła układamy porwaną sałatę lodową, a na niej naprzemiennie owoce. Polewamy je miodem.
5. Na środku talerza układamy kawałki kurczaka.
6. Można podawać ze świeżym białym pieczywem.
2. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki.
3. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząski, a każdą z nich przekrawamy na pół.
4. Przygotowujemy talerze. Dookoła układamy porwaną sałatę lodową, a na niej naprzemiennie owoce. Polewamy je miodem.
5. Na środku talerza układamy kawałki kurczaka.
6. Można podawać ze świeżym białym pieczywem.