Sposób przygotowania:
Kurczak nadzewany groszkiem
Zielony groszek odsączyć, wrzucić do gorącej, osolonej wody wymieszać i gotować, wyjąć, przetrzeć przrz sitko i połączyć
z cielęciną. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Kurczaka umyć, osączyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i napełnić farszem. Zaszyć, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyc plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika.
Kurczaka piec 1 godzinę, polewając masłem i wytrąconym sosem.
z cielęciną. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Kurczaka umyć, osączyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i napełnić farszem. Zaszyć, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyc plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika.
Kurczaka piec 1 godzinę, polewając masłem i wytrąconym sosem.