Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kurczak nadzewany groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z ziemniakami i zieloną sałatą.

Kurczak nadzewany groszkiem

Składniki:

Kurczak nadzewany groszkiem

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadzewany groszkiem
Zielony groszek odsączyć, wrzucić do gorącej, osolonej wody wymieszać i gotować, wyjąć, przetrzeć przrz sitko i połączyć
z cielęciną. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Kurczaka umyć, osączyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i napełnić farszem. Zaszyć, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyc plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika.
Kurczaka piec 1 godzinę, polewając masłem i wytrąconym sosem.