Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kurczak nadziewany migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pod koniec pieczenia folię można rozciąć aby kurczak nabrał złotego koloru.

Kurczak nadziewany migdałami

Składniki:

Kurczak nadziewany migdałami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany migdałami
Bułkę moczymy w wodzie i wyciskamy. Ucieramy masło z jajkiem. Wrzucamy migdały do wrzącej wody, obieramy ze skórki i tłuczemy w moździerzu na kawałki. dodajemy do jajka bułkę oraz migdały, sól do smaku, przyprawiamy mielonym imbirem i wyrabiamy farsz przez chwilę. Następnie wypełniamy nim wnętrze kurczaka. Pieczemy go w piekarniku, owiniętego w folię aluminiową.