pkhorzyk118

pkhorzyk118

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Kurczak nadziewany warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja rodzinka uwielbia drób więc pomysł z nadziewanym filetem przypadł nam do gustu i smakuje rewelacyjnie.

Kurczak nadziewany warzywami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kurczak nadziewany warzywami.

 

  • 1 filet z kurczaka podwójny
  • 1 marchewka
  • 1/4 selera
  • 1 pietruszka
  • 5 dag sera żółtego
  • papryka czerwona
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • 2 łyżeczki przyprawy warzywnej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • woda

 

Sposób przygotowania:

Kurczak nadziewany warzywami.
Filet umyć ,oczyścić i podzielić na dwie części.Każdego fileta naciąć żeby powstała kieszonka.Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,dodać do nich starty ser żółty i lekko doprawić solą i pieprzem.Przygotowanym farszem nadziać fileta a do środka farszu włożyć paski papryki świeżej. Do oleju dodać paprykę słodką ,przyprawę warzywną i natrzeć tym mięso.Cebulę posiekać drobno i zeszklić na maśle,dodać do tego filety i podsmażyć z obu stron .Podlać mięso lekko wodą i dusić do miękkości ok 30-40 minut do momentu aż woda wyparuje a filety się zarumienią.
Kurczak nadziewany warzywami.
Przygotowac farsz z warzyw i sera żółtego.
Kurczak nadziewany warzywami.
Filet naciąć aby powstały sakiewki i nadziać farszem warzywnym.
Kurczak nadziewany warzywami.
Cebulkę podpiec na maśle i dodać faszerowanego fileta-dusić do miękkości.