kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Kurczak ogórkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Każdy kto lubi zupę ogórkowa polubi i ogórkowego kurczaka. Zrobiłam go z braku innych sensownych produktów w lodówce i okazał się obiadowym hitem.

Kurczak ogórkowy

Składniki:

Kurczak ogórkowy

 

Sposób przygotowania:

Kurczak ogórkowy
Cebule drobno siekamy, czosnek przeciskamy. szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojonego w małą kostkę kurczaka. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i podsmażamy. Dodajemy ogórki kiszone i gruntowe pokrojone w kostkę. Zalewamy woda z ogórków i dusimy pod przykryciem 10-12 minut. Mieszamy śmietankę z mąką. Wlewamy prze sitko ciągle mieszając aż do zagęszczenia. Serwować z makaronem tagliatelle lub spaghetti posypane natką pietruszki.