Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony
Kurczaka myjemy, wycieramy papierowymi ręcznikami, nacieramy solą i pieprzem. Do wnętrza wkładamy
gałązkę rozmarynu. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy masłem. Luźno przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 min w temp 180*C. Zdejmujemy folię zwiększamy temp do 220*C i pieczemy kolejne 10-15 min, od czasu do czasu smarujemy masłem. Po upieczeniu skórka powinna być chrupiąca.
gałązkę rozmarynu. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy masłem. Luźno przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 min w temp 180*C. Zdejmujemy folię zwiększamy temp do 220*C i pieczemy kolejne 10-15 min, od czasu do czasu smarujemy masłem. Po upieczeniu skórka powinna być chrupiąca.