Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony na fasolce szparagowej z sosem
Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kawałki mięsa układamy na desce, oprószamy z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką i kolendrą. Wkładamy do miski, wlewamy trochę oleju, mieszamy, tak żeby olej pozostawił ślad na każdym kawałku. Blachę smarujemy olejem. Wykładamy na nią fasolkę. Na fasolce układamy kawałki mięsa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Przygotowujemy ziemniaki: obieramy, myjemy i rozdrabniamy. Gotujemy i rozdrabniamy. Przygotowujemy sos: Do słoika wlewamy jogurt, dodajemy curry, natkę pietruszki i czosnek. Zamykamy i energicznie mieszamy. Na talerz wykładamy porcję ziemniaków, kawałek kurczaka i obkładamy fasolką. Sos podajemy osobno w sosjerce.