Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz z kurczaka z brokułami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do gulaszu zamiast mrożonej marchwi można używać świeżej.

Gulasz z kurczaka z brokułami.

Składniki:

Gulasz z kurczaka z brokułami.

 

  • 40 dag pieczonej piersi z kurczaka
  • 20 dag marchew mrożona
  • 10 dag fasolka szparagowa zielona
  • 1 brokuł
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki sosu do pieczeni w proszku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
  • przyprawa maggi do smaku

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurczaka z brokułami.
Pieczoną pierś z kurczaka pokroić w dość grubą kostkę. Brokuł i fasolkę szparagową umyć i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Marchew wrzucić do wrzącej wody i ugotować. W rondelku rozgrzać masło, wsypać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Do pieczarek dodać pokrojone mięso, ugotowaną marchew, fasolkę. Sos do pieczeni wymieszać z odrobiną wody, wlać do sosu i gotować przez 5 minut. Następnie dodać podzielony na różyczki brokuł, przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa i przyprawą maggi. Zagotować.