Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony w majonezie
Ćwiartki myjemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie dzielimy na porcję i dokładnie nacieramy przyprawą uniwersalną. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Majonez mieszamy z ketchupem oraz szczyptą soli i pieprzu. Natomiast płatki dokładnie kruszymy.
Kurczaka układamy w naczyniu żaroodrpornym. Dokładnie smarujemy sosem majonezowym i wierzch posypujemy płatkami. Przykrywamy folią i pieczemy ok godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso aby ładnie sie przyrumieniłą.
Smacznego.
Kurczaka układamy w naczyniu żaroodrpornym. Dokładnie smarujemy sosem majonezowym i wierzch posypujemy płatkami. Przykrywamy folią i pieczemy ok godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso aby ładnie sie przyrumieniłą.
Smacznego.