Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku
Mięso pokroić w kostkę zalać wódką wymieszaną z 2 łyżkami sosu sojowego. Wstawić do lodówki na 30minut.
Na połowie oliwy podsmażyć mieszankę chińską. Pozostały olej rozgrzać usmażyć na nim mięso. Do mięsa dodać warzywa, osączone kiełki, całość mocno podgrzać z sosem słodko-kwaśnym. Doprawić do smaku czosnkiem zmiażdżonym, solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z ryżem
Smacznego!
Na połowie oliwy podsmażyć mieszankę chińską. Pozostały olej rozgrzać usmażyć na nim mięso. Do mięsa dodać warzywa, osączone kiełki, całość mocno podgrzać z sosem słodko-kwaśnym. Doprawić do smaku czosnkiem zmiażdżonym, solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z ryżem
Smacznego!