Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny przepisz lekko ostrej kuchni polskiej! PYCHA!

Kurczak po chińsku

Składniki:

Kurczak po chińsku

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonki "chińskie warzywa"
  • 1 puszka kiełków sojowych
  • 1 słoik sosu słodko-kwaśny
  • sos sojowy
  • 3łyżki oliwy
  • 1 kieliszek czystej wódki
  • ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku
Mięso pokroić w kostkę zalać wódką wymieszaną z 2 łyżkami sosu sojowego. Wstawić do lodówki na 30minut.
Na połowie oliwy podsmażyć mieszankę chińską. Pozostały olej rozgrzać usmażyć na nim mięso. Do mięsa dodać warzywa, osączone kiełki, całość mocno podgrzać z sosem słodko-kwaśnym. Doprawić do smaku czosnkiem zmiażdżonym, solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z ryżem

Smacznego!