malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kurczak po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko

Kurczak po chińsku

Składniki:

Kurczak po chińsku

 

  • 1/2kg filetu z kurczaka
  • jajko
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • groszek
  • 3łyżki oleju
  • bulion warzywny
  • sól
  • przyprawa do kurczaka po chińsku
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kurczak po chińsku
Mięso umyj, pokrój w paski.
Roztrzep jajko z mąką i solą.
Dodaj mięso i natkę.
Wymieszaj i odstaw na godzine do lodówki.
Mięso obsmaż na oleju, dodaj groszek.
Podlej bulionem i duś do miękkości.
Dopraw do smaku.