Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

kurczak po chińsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne danie, które polecam:)

kurczak po chińsku

Składniki:

kurczak po chińsku

 

  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 15 dag żółtego sera
  • MARYNATA:
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki curry
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

kurczak po chińsku
Mięso pokroić na kawałki. Następnie delikatnie tłuczkiem rozbić. Z oleju, przyprawy curry, rozdrobnionego czosnku i soku z cytryny przyrządzić marynatę mieszając wszytko dokładnie. Mięso wstawić do przygotowanej marynaty na około dwie godziny. Ser żółty zetrzeć na race o drobnych oczkach. Mięso układać na ruszcie, posypywać serem. Piec tak długo, aż ser choć trochę się stopi.