Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na paski. Oprószamy solą i pieprzem. Jajka miksujemy z mąką ziemniaczaną. Mąki dodajemy tyle, aby powstało ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso maczamy w ciście i smażyć na rumiano. Papryki oczyszczamy i kroimy w paski razem z ogórkami. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Cebulę w drobną kostkę . Na patelni rozgrzewamy olej. Przesmażamy pieczarki i cebulę. Dodajemy pomidory. Wszystko mieszamy i smażymy dalej. Dodajemy paprykę. Podlewamy rosołem albo bulionem. Wszystko dusi my. Dodajemy ogórki, keczup i mieszany.Dodajemy kurczaka i doprawiamy do smaku.