Sposób przygotowania:
Kurczak po chińsku ala Kristofe
Zaczynamy od kurczaka, kroimy na cienkie paski, marynujemy w miodzie, occie, czosnku, imbirze oraz sosach sojowych i rybnych, wszystko dokładnie mieszamy a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Między czasie siekamy cebulę, pieczarki, dymkę na grube kawałki oraz przygotowujemy makaron sojowy wg. przepisu na opakowaniu, makaron odcedzamy i skrapiamy oliwą aby się nie posklejał. Gotowe mięso wyciągamy z lodówki na nagrzany olej w woku wrzucamy kolejno, cebulę pieczarki, czosnek, imbir odczekujemy kilka minut aż się zarumieni, wrzucamy kurczaka i mieszamy do chwili usmażenia, na koniec dodajemy makaron, skrapiamy sosem sojowym i rybnym do smaku, solimy, pieprzymy i wszystko mieszamy na koniec posypujemy dymką i wykładamy na talerz. SMACZNEGO.