Sposób przygotowania:
Kurczak po hiszpańskuETAP 1:
Bakłażana pokroić na półplasterki, włożyć do miski, oprószyć solą i odstawić. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki. Bakłażana odcisnąć z soku, marchewkę z cebulą ściągnąć na patelni na bok i obsmażyć bakłażana.
ETAP 2:
Również ściągnąć na bok i dodać pokrojonego w kostkę kurczaka. Lekko obsmażyć i wszystko razem wymieszać.
ETAP 3:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Dołożyć do dania i oprószyć oregano. Chwilę dusić, a pod koniec dodać oliwki, przyprawić pieprzem i ewentualnie solą. Smacznego.
Magdalena88
Marika-
Mniam1