Sposób przygotowania:
Hiszpański kurczak w pomarańczach
Kurczaka posolić i popieprzyć i obsmażyć w głębokiej patelni na lekki brąz z obu stron, po czym odstawić na bok. Ja dałam go na blachę do gorącego piekarnika, dzięki temu skróciłam czas przygotowania. Kiedy kurczak jest w piekarniku, robimy sos. Na oliwę po smażeniu kurczaka daję cebulę, czosnek, paprykę i smażę ok. 5 minut, mieszając. Dodajemy pomidory z puszki, oliwki, koncentrat, zioła, cayenne i gotujemy 2 minuty. Dodajemy kurczaka i obkładamy go cząstkami pomarańczy ze skórą. Przykrywamy i duszimy ok. 15 minut. I gotowe. Pycha. Podałam z dzikim ryżem. Obiad pycha. I nawet slubny ktory do tej pory był twardym przeciwnikiem łaczenia owoców do wszelakich mies, okazał sie tutaj być pokonany, obiad mu smakował i wchodzi na stałe do menu:) .cora tez,ryz z sosem wylizała z talerza hehe Zródlo: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71778779,71778779.html
Tomasz_Rosinski