monika21stw

monika21stw

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Udka z kurczaka po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna potrawa, idealny przepis na udany obiad

Udka z kurczaka po hiszpańsku

Składniki:

Udka z kurczaka po hiszpańsku

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka po hiszpańsku
Udka nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy na oliwie w głębokiej patelni z obu stron, wyjmujemy. Na tłuszcz wsypujemy pokrojone w plasterki cebule i papryki oraz zmiażdżony czosnek. Mieszając smażymy ok. 5min. Do warzyw dodajemy pomidory, oliwki, przecier, oregano, cayenne i dusimy 5min. Pomarańczę sparzamy i kroimy w ósemki. Na patelnię wkładamy udka, obkładamy pomarańczą i podlewamy bulionem. Dusimy jeszcze ok 15min.