Sposób przygotowania:
Kurczak po indyjsku
Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy, a następnie kroimy w dużą kostkę. Oprószamy je solą i pieprzem, słodką i ostrą papryką, dokładnie mieszamy. Układamy je w dużym naczyniu żaroodpornym cienko wysmarowanym masłem. Mięso posypujemy curry. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Warzywa kroimy w kostkę i wykładamy je na mięso. Ketchup mieszamy z majonezem aż do uzyskania kremowej konsystencji. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Zapiekamy około 1 godziny w 180 stopniach. Jeżeli danie zacznie się rumienić należy je przykryć. Podajemy z ryżem, makaronem lub pieczywem. Życzę smacznego :) Uwaga: 1) Dzięki dużej ilości warzyw danie jest bardzo sycące, podane z ryżem nie wymaga już dodatku surówki. 2) Danie jeszcze lepiej smakuje odgrzewane, gdy smaki się przegryzą.