Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kurczak po meksykańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompozycja papryki, kukurydzy i meksykańskich przypraw.

Kurczak po meksykańsku

Składniki:

Kurczak po meksykańsku

 

  • 250 g filetów z kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • 300 ml zimnej wody
  • 200 g ryżu
  • 1 Fix kurczak po meksykańsku

Sposób przygotowania:

Kurczak po meksykańsku
Pokrój mięso w kostkę i poodsmaż na małej ilości gorącego oleju. Do mięsa dodaj 300 ml zimnej wody, puszke czerwonej fasoli (przepłukanej) oraz Fix kurczak po meksykańsku. Całośc dokladnie wymieszkaj i gotuj na małym ogniu przez ok 10 min.

Przygotowane danie podawaj z ugotowanym ryżem.