Sposób przygotowania:
Kurczak po szatańsku
Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy i dzielimy na dwie części. Przyprawiamy go dokładnie ziołami (cząbrem, kolendrą, lubczykiem ) oraz przyprawą curry. Odstawiamy mięso na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie obsmażamy kurczaka na złoty kolor na rozgrzanej patelni.
Przekładamy do większego garnka. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczach i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy herbatą. Dokładamy bulionetkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dusimy ok. 40 minut na wolnym ogniu.
W razie potrzeby podlewamy herbatą.
Przekładamy do większego garnka. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o średnich oczach i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy herbatą. Dokładamy bulionetkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka dusimy ok. 40 minut na wolnym ogniu.
W razie potrzeby podlewamy herbatą.