KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kurczak po tajsku z trawą cytrynową.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki przepis na tajskiego kurczaka.

Kurczak po tajsku z trawą cytrynową.

Składniki:

Kurczak po tajsku z trawą cytrynową.

 

  • filet z kurczaka,
  • 5-6 szalotek,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 cm korzenia imbiru,
  • bąki z cebuli,
  • ostra papryczka,
  • sos sojowy do smaku,
  • łyżka cukru lub połowa miodu,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,
  • sos ostrygowy,
  • 50 gr pędów bambusa,
  • pęczek kolendry,
  • trawa cytrynowa,

Sposób przygotowania:

Kurczak po tajsku z trawą cytrynową.
Kurczaka kroimy na kawałki i smażymy w woku, kolejno dodajemy cukier, sos sojowy, ostrygowy i smażymy do uzyskania złotego koloru. Dodajemy pozostałe składniki i przyprawy i smażymy 5-8 minut, tak aby wszystko się połączyło smakowo, na sam koniec dodajemy kolendrę. Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a smak kurczaka, Smacznego.