beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kurczak porowo-brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kurczak porowo-brzoskwiniowy

Składniki:

Kurczak porowo-brzoskwiniowy

 

Sposób przygotowania:

Kurczak porowo-brzoskwiniowy
Filety umyć i  pokroić na małe kawałki. Pory oczyścić i  pokroić na krążki, chili posiekać. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać chili i  smażyć na małym ogniu przez 5  minut, doprawić solą i  papryką, dodać pory. Smażyć krótko, po czym dodać szklankę wody zmieszaną ze śmietaną i  gotować 7-8  minut. Brzoskwinie osączyć i  pokroić w  krążki. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z  odrobiną wody, dodać do potrawy, zagotować. Dodać brzoskwinie, do smaku przyprawić sokiem z  brzoskwiń, solą i  sokiem z  cytryny. Gotową potrawę udekorować plasterkami cytryn. Podawać z  pieczonymi ziemniaczkami.