Sposób przygotowania:
Kurczak szpinakowy na makaronie
Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i naciąć kieszonki. Oprószyć pieprzem. Szpinak rozmrozić na patelni, odparować z wody następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wcześniej pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę. Dokładnie wymieszać. Przestudzony farsz umieścić w kieszonkach kurczaka i owinąć plasterkiem polędwicy łososiowej. Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu po 7minut z każdej strony ( w czasie smażenia można przykryć patelnię, kurczak będzie bardziej miękki). W czasie kiedy kurczak się smaży gotujemy makaron wedle przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodajemy na patelnie, gdzie wcześniej przez 30 sekund smażyliśmy czosnek na oliwie – całość wymieszać. Na talerz wyłożyć makaron, na niego pokrojoną na plastry pierś. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Smacznego :) Wartość odżywcza 1 porcji: - 460 kcal - 36,9 g białka - 61g węglowodanów - 9 g tłuszczu