Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kurczak teriyaki wg Buni :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Proste i smaczne . Ostateczny smak zależy w dużej mierze od jakości Sosu Teriyaki .

Kurczak teriyaki wg Buni :

Składniki:

Kurczak teriyaki wg Buni :

 

  • 8 pałek z kurczaka ( krótkie podudzia tzw pałeczki )
  • 1 opakowanie ( 12 dag ) gotowego Sosu Teriyaki ( używam Blu Dragon )
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Kurczak teriyaki wg Buni :
Kurczaka lekko osolić .Posmarować odrobiną sosu. W woku rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na rumiano. Polać resztą sosu. Wymieszać tak by sos pokrył równomiernie mięso i smażyć przewracając co trochę ok 30 minut aż mięso będzie miękkie. Można dodawać w trakcie smażenia po łyżce wody by mięso nie przywierało.
Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.