gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Kurczak w cieście 7

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczonego kurczaka można podawać na obiad z surówką

Kurczak w cieście 7

Składniki:

Kurczak w cieście 7

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 4 plasterki szynki
  • sól, pieprz
  • oregano

Sposób przygotowania:

Kurczak w cieście 7
Filety kroimy na połowę i każdego przyprawiamy. Ciasto rozwijamy i dzielimy na cztery części. Każdą część ciasta przycinamy z każdego boku, robiąc nacięcia o szer. 2 cm, tak by środek był cały. Na cieście układamy porcje kurczaka, ser i szynkę. Zaplatamy paseczki ciasta na przemian prawy, lewy, zostawiając między nimi przerwy by mięso mogło odparować. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku ok. 30 min. na złoto.