Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka "na bogato" w cieście francuskimETAP 1:
Pieczarki myjemy i oczyszczamy. Paprykę myjemy.
Pieczarki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, solimy z obu stron.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wzdłuż na 2 płaty. Na każdym z nich rozsmarowujemy ketchup i układamy plasterek sera, a następnie pierś z kurczaka.
ETAP 2:
Na filecie układamy porcję pieczarek z cebulką i papryką, a następnie salami.
ETAP 3:
Oliwki kroimy na plasterki i układamy na salami.
ETAP 4:
Pierś z dodatkami otulamy ciastem, zlepiamy brzegi ciasta. Na cieście wykonujemy skośne nacięcia.
Danie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na ok. 40 minut.