rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę inaczej pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

 

  • opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • boczek wędzony
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Pierś rozbić jak na kotlety,posolić i popieprzyć.Na każdej piersi położyć kawałek ogórka,plasterek boczku i trochę cebuli pokrojonej w piórka. Zwinąć jak na zrazy.Ciasto podzielić na dwie części. Na każdej położyć pierś z dodatkami i owinąć ponacinać w kilku miejscach i posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st. około 20-25 min. na złoty kolor.Smacznego!!!