Sposób przygotowania:
Zapiekane cannelloni w dwóch smakach
Cebule i czosnek siekamy. Połowę posiekanych warzyw podsmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy.
Dodajemy pomidory w puszce, gotujemy sos. Doprawiamy oregano i posiekaną świeżą bazylią.
Robimy drugi farsz: na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pozostałą cebulę i czosnek, wrzucamy umyty szpinak, dusimy. Dodajemy ser ricotta.
Rurki cannelloni nadziewamy farszami: połowę farszem mięsnym, drugą połowę farszem szpinakowym. Blaszkę natłuszczamy, układamy cannelloni - na zmianę rurki z farszem mięsnym i farszem szpinakowym.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C.
Po 20 minutach zapiekankę posypujemy starym serem żółtym, na którym układamy plastry serka pleśniowego.
Wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 minut.
Dodajemy pomidory w puszce, gotujemy sos. Doprawiamy oregano i posiekaną świeżą bazylią.
Robimy drugi farsz: na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pozostałą cebulę i czosnek, wrzucamy umyty szpinak, dusimy. Dodajemy ser ricotta.
Rurki cannelloni nadziewamy farszami: połowę farszem mięsnym, drugą połowę farszem szpinakowym. Blaszkę natłuszczamy, układamy cannelloni - na zmianę rurki z farszem mięsnym i farszem szpinakowym.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C.
Po 20 minutach zapiekankę posypujemy starym serem żółtym, na którym układamy plastry serka pleśniowego.
Wstawiamy do piekarnika na kolejne 10 minut.