Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Kurczak w cieście z piwa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna potrawa na każdą okazję

Kurczak w cieście z piwa

Składniki:

Kurczak w cieście z piwa

 

  • 675 g piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 165 g mąki pszennej
  • 125 ml schłodzonego piwa
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 750 ml oleju.

Sposób przygotowania:

Kurczak w cieście z piwa
Jajko ubijamy ze szklanką mąki, piwem i proszkiem do pieczenia. Kurczaka kroimy w paseczki o długości 3 cm. Rozgrzewamy olej do 190 stopni. Mięso oprószamy pozostałą mąką, zanurzamy w cieście i smażymy, aż będą złocistobrązowe. Upieczone mięso trzymamy w cieple. Podajemy.