szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kurczak w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tym razem coś z kurczaka na ostro.

Kurczak w curry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w curry

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w curry
Filety myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w kostkę. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę i warzywa razem z mięsem podsmażamy na oliwie. Smażymy ok 15 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy przyprawy, po pół łyżeczki curry i imbiru i szczyptę chili. Podlewamy 3/4 szklanki wody i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy jogurt i mieszamy całość. Gotowe. Podajemy z ryżem, najlepiej brązowym.
Kurczak w curry
Filety, papryka i cebula to głowne składniki dania.
Kurczak w curry
Wszystkie składniki kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę.