kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Kurczak w curry i ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Po raz pierwszy przygotowywałam potrawę z przyprawą curry. Efekt mnie zadowolił. Filet z kurczaka był pyszny i niezwykle aromatyczny.

Kurczak w curry i ziołach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak w curry i ziołach

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w curry i ziołach
1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić.

2. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na 2 godziny.

3. Filety obsmażyć z obu stron na patelni grillowej. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 20-30 minut. Podawać z ryżem i warzywami.
Kurczak w curry i ziołach
Świetnie prezentuje się z ryżem ugotowanym z dodatkiem 1 łyżeczki kurkumy:) zyska on kolor i smak:)