Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kurczak w cytrynowo-ziołowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso z kurczaka w marynacie z soku z cytryny i ziół jest pyszne i aromatyczne.

Kurczak w cytrynowo-ziołowej marynacie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak w cytrynowo-ziołowej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w cytrynowo-ziołowej marynacie
Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso umyć, natrzeć czosnkiem, solą, pokruszonymi przyprawami, ułożyć w misce, zalać sokiem z cytryny, oprószyć papryką. Przykryć i odłożyć na noc do lodówki. Następnie wyjąć z marynaty, ułożyć na blaszce, skropić olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50 minut smarować od czasu do czasu pozostałą marynatą. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
Kurczak w cytrynowo-ziołowej marynacie
Mięso natrzeć przyprawami i zalać sokiem z cytryny
Kurczak w cytrynowo-ziołowej marynacie
Ułożyć na blszce skropić olejem i włożyć do piekarnika