anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kurczak w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna pierś z kurczaka w smakowite galarecie i marchewce zaspokoji nasz apetyt.polecam podawać z cytryną.

Kurczak w galarecie

Składniki:

Kurczak w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w galarecie
Pierś z kurczaka dokładnie umyć i włożyć do garnka, dodać obrana cebulę i marchew. Dodać przyprawy i gotować aż do miękkości mięsa. Mięso wyjąć i pokroić w kostkę. Wywar przecedzić. Marchew pokroić w kosteczkę włożyć do pojemnika Razem z pokrojoną natka pietruszki dodać mięso. Żelatynę rozpuścić w gorącej zupie i zalać mięso w pojemniku. Odstawić w zimne miejsce do stężenia.