PaniTereska

PaniTereska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Kurczak w galarecie

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny kurczak w galarecie.

Kurczak w galarecie

Składniki:

Kurczak w galarecie

 

  • 1 Żelatyna z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
  • 500 g ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 1 szklanka zielonego groszku
  • 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
  • 4 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowany, średni brokuł

Sposób przygotowania:

Kurczak w galarecie
Sposób przygotowania: Żelatynę z bulionem i przyprawami przygotować zgodnie ze sposobem użycia podanym na opakowaniu. Ok. 500 g ugotowanego mięsa z kurczaka ( np.: 1 pierś i 2 udka) pokroić na kawałki. 1 szklankę groszku zielonego z puszki , ½ szklanki kukurydzy z puszki dokładnie odsączyć z zalewy. 4 ugotowane marchewki pokroić w paski. Bakłażana podzielić na kwiatostany. Mięso i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną żelatyną. Odstawić do lodówki do stężenia