anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Pierś z kurczaka w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Polecam tak zrobioną pierś z kurczaka.

Pierś z kurczaka w galarecie

Składniki:

Pierś z kurczaka w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w galarecie
Pierś z kurczaka ugotować na małym ogniu w 2 litrach wody, razem z włoszczyzną i 1 łyżka przyprawy kucharek. Gotujemy jak rosół na bardzo małym ogniu inaczej będzie mętny wywar. Gdy piersi są miękkie wyjąć na talerz, rosół przecedzić. Żelatynę namoczyć w 1 szklance zimnej wody, gdy spęcznieje dodać do rosołu, moment zagotować, przecedzić dwukrotnie przez gazę, doprawić cukrem i sokiem z cytryny i pieprzem. Na dno prostokątnej blaszki do ciasta, ułożyć pokrojoną marchewkę z rosołu, groszek konserwowy, cieniutko pokrojoną paprykę, pierś pokroić w plastry, zalać tężejącą galaretką. Odstawić w chłodne miejsce żeby dobrze zastygła. Smacznego.