Sposób przygotowania:
Kurczak w glazurze.
Wymieszać przyprawę 5 smaków z winem ryżowym,sosem chilli
i cukrem.Czosnek posiekać i orzeszki ziemne na drobno.Marynatą
posmarować kurczaka na zewnątrz i od środka,po czym ułożyć w natłuszczonej brytfance.Piec 90 minut w temp.200 stopni C.W po-
-łowie czasu pieczenia obrócić.Ryż gotować 20 min.Mieszankę chińską wysypać na rozgrzaną patelnię i smażyć 4-5 min.na silnym ogniu,a potem zmniejszyć na mniejszy.Orzeszki posiekane dodać do ryżu.Kurczaka podawać z ryżem i warzywami.
i cukrem.Czosnek posiekać i orzeszki ziemne na drobno.Marynatą
posmarować kurczaka na zewnątrz i od środka,po czym ułożyć w natłuszczonej brytfance.Piec 90 minut w temp.200 stopni C.W po-
-łowie czasu pieczenia obrócić.Ryż gotować 20 min.Mieszankę chińską wysypać na rozgrzaną patelnię i smażyć 4-5 min.na silnym ogniu,a potem zmniejszyć na mniejszy.Orzeszki posiekane dodać do ryżu.Kurczaka podawać z ryżem i warzywami.
eli_555