Sposób przygotowania:
Kurczak w maślance
Udka włóż do foliowej torebki,wlej do niej maślankę,dodaj zmiażdżone ząbki czosnku,syrop klonowy oraz sól i pieprz.Zamknij torebkę tak aby sos nie wydostał się na zewnątrz.Wymasuj mięso aby wszystkie składniki dokładnie go oblepiły.Włóż do lodówki na całą noc.
Następnego dnia na 30 min, przed pieczeniem wyciąg udka z lodówki i przełóż je do naczynia żaroodpornego.Piecz przez 15 min. pod przykryciem.Po tym czasie piecz udka bez przykrycia tak aby skórka ładnie się przyrumieniła.
Podawaj z opiekanymi ziemniaczkami i sałatą.
Następnego dnia na 30 min, przed pieczeniem wyciąg udka z lodówki i przełóż je do naczynia żaroodpornego.Piecz przez 15 min. pod przykryciem.Po tym czasie piecz udka bez przykrycia tak aby skórka ładnie się przyrumieniła.
Podawaj z opiekanymi ziemniaczkami i sałatą.
luna
msewka
A ja nie piekłam, ale z pewnością nadrobię zaległości.5
kontakt1982
Doro
Pyza
kontakt1982
Pyza
dzięki, już się marynują na jutrzejszy obiadek :-)
Pyza
góralka
Jojo