zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2333]

Kurczak w miodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kurczak w miodzie.................

Kurczak w miodzie

Składniki:

Kurczak w miodzie

 

  • 1 kurczak
  • 5 łyżek miodu płynnego
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 5 łyżek oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w miodzie
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka.
Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.