Sposób przygotowania:
Kurczak w miodzie
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka.
Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka.
Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.
msewka