kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Kurczak w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne danie z kurczaka typu "samograj". Wkładasz wszystko do piekarnika i czekasz aż będzie gotowe. Nic łatwiejszego się nie da.

Kurczak w mleku

Składniki:

Kurczak w mleku

podstawowe

Sposób przygotowania:

Kurczak w mleku
Czosnek i cebule obieramy i siekamy w cienkie plasterki. Piersi z kurczaka oczyszczamy i doprawiamy z obu stron solą, świeżo mielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i przykrywamy czosnkiem i cebulą. Podlewamy mlekiem i pieczemy w 210 stopniach C przez około 1h. Podczas pieczenia mięso 2-3 razy obracamy.