Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pierś z kurczaka w mleku moczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś z kurczaka moczona w mleku i smażona w tradycyjnej panierce mojej rodzince smakowało wyśmienicie

Pierś z kurczaka w mleku moczona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w mleku moczona

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w mleku moczona
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy, wkładamy pierś z kurczaka i odstawiamy na 30 minut. Następnie wyciągamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Pierś z kurczaka w mleku moczona
do miseczki wlewamy mleko wbijamy jajko i roztrzepujemy
Pierś z kurczaka w mleku moczona
w mleku moczy wcześniej oprószoną sola i pieprzem pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka w mleku moczona
następnie panierujemy mięso w bułce tartej
Pierś z kurczaka w mleku moczona
Opanierowaną pierś smażymy na złoto z dwóch stron