Sposób przygotowania:
Kurczak w południowym stylu
Włóżcie kawałki kurczaka do odpowiednio dużego naczynia.Zalejcie mlekiem,dodajcie łyżeczkę soli oraz czosnek.Zakryjcie folią spożywczą i pozostawcie w ldówce na noc. Zawartość naczynia (mięso z mlekiem i czosnkiem) przełóżcie do garnka z pokrywką i doprowadźcie do wrzenia.Zmniejszcie ogień i gotujcie ok .20 min. aż kurczak będzie miękki.Pływające na wierzchu kożuchy będą wyglądały okropnie ale nie przejmujcie się-mięso będzie wspaniale smakować,a przecież o to chodzi. Wyjmijcie mięso i zaczekajcie aż ostygnie.Wymieszajcie mąkę,pieprz i słodką paprykę.Kawałki kurczaka obtaczajcie w mące z przyprawami,następnie w jajku i na koniec ponownie w mące. Pozostawcie na jakieś 15 min. aż całość nieco obeschnie.Na patelni dobrze rozgrzejcie dużą ilość tłuszczu,aż niemal zacznie dymić.Nie przejmujcie się jego ilością-im więcej go użyjecie i im będzie gorętszy,tym mniej wchłonie go mięso.Kawałki kurczaka obsmażajcie po minucie z każdej strony aż skórka stanie się złoto-brązowa i chrupiąca. Jedzcie gorące,prosto z patelni z sałatą,grzankami i duszonymi pieczarkami.Wspaniale też smakują na zimno.