Sposób przygotowania:
Kurczak w pomarańczach
1 Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
2 Przekroić pierś na dwa kotlety , oprószyć solą, pieprzem i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
3 Rodzynki i żurawinę namoczyć w 1/4 szklanki wody.
4 Każdy kotlet obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na oleju z dwóch stron.
5 Na drugiej patelni roztopić masło i wlać żurawinę i rodzynki wraz z sokiem. Smażyć chwilę, aż do zredukowania się części soku.
6 Na talerzu ułożyć kotlety, obłożyć pomarańczami i zalać sosem.
2 Przekroić pierś na dwa kotlety , oprószyć solą, pieprzem i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
3 Rodzynki i żurawinę namoczyć w 1/4 szklanki wody.
4 Każdy kotlet obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na oleju z dwóch stron.
5 Na drugiej patelni roztopić masło i wlać żurawinę i rodzynki wraz z sokiem. Smażyć chwilę, aż do zredukowania się części soku.
6 Na talerzu ułożyć kotlety, obłożyć pomarańczami i zalać sosem.
Blendi
smak i uczucie
Sok pomarańczowy jest w sosie, a pomarańcze do dekoracji
Marika-
Holly
smak i uczucie
Tylko w mące bez jajka