Sposób przygotowania:
Kurczak w pomarańczowym carry !!!
Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. Obsmażyć na oliwce, na koniec oprószyć solą i pieprzem. W tym czasie marchewki pokroić na cieniutkie talarki, najlepiej na tarce,a szczypiorek pokroić na 2 cm paseczki. Zdjąć kurczaka z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa, na dużym ogniu, zdjąć z patelni i zmniejszyć ogień. Rozpuścić masło, dodać carry, chwilkę podsmażyć, następnie dodać mąkę, też chwilkę podsmażyć.Dolać bulion, cały czas mieszając i sok pomarańczowy. Jak się zagotuje wyłączyć i dodać śmietanę. Dodać do sosu mięso, warzywa i jeszcze na małym ogniu potrzymać chwilkę,żeby wszystko się połączyło. Podawać z ryżem. Fajne danie dla dzieci, moje dziewczyny to uwielbiają. Wersja na ostro: dodać pokrojoną papryczkę chili, pięknie pokoloruje nam jeszcze potrawę.
darmiona