Sposób przygotowania:
Kurczak w rozmarynie
Połowę czosnku oraz połowę rozmarynu drobno siekamy. Wyciskamy sok z cytryny. Posiekany czosnek i rozmaryn mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, sól i pieprz.
Kurczaki nacieramy przygotowaną marynatą.
W niszę stojaka na drób wlewamy piwo i nakładamy kurczaka. Resztę czosnku rozgniatamy i wraz z resztą rozmarynu wkładamy w dużym kole stojaka.
Grillowanie: średnia temperatura pieczenia (ok. 150˚- 200˚), pieczenie
metodą pośrednią
Kurczaki nacieramy przygotowaną marynatą.
W niszę stojaka na drób wlewamy piwo i nakładamy kurczaka. Resztę czosnku rozgniatamy i wraz z resztą rozmarynu wkładamy w dużym kole stojaka.
Grillowanie: średnia temperatura pieczenia (ok. 150˚- 200˚), pieczenie
metodą pośrednią