Kurczak w rozmarynie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połowę czosnku oraz połowę rozmarynu drobno siekamy. Wyciskamy sok z cytryny. Posiekany czosnek i rozmaryn mieszamy z sokiem z cyt

Kurczak w rozmarynie

Składniki:

Kurczak w rozmarynie

 

Sposób przygotowania:

Kurczak w rozmarynie
Połowę czosnku oraz połowę rozmarynu drobno siekamy. Wyciskamy sok z cytryny. Posiekany czosnek i rozmaryn mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, sól i pieprz.

Kurczaki nacieramy przygotowaną marynatą.

W niszę stojaka na drób wlewamy piwo i nakładamy kurczaka. Resztę czosnku rozgniatamy i wraz z resztą rozmarynu wkładamy w dużym kole stojaka.







Grillowanie: średnia temperatura pieczenia (ok. 150˚- 200˚), pieczenie

metodą pośrednią