Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kurczak w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

inne w smaku świetne w smaku

Kurczak w śmietanie

Składniki:

Kurczak w śmietanie

 

  • 4 łyżki masła
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1 szklanka rosołu z kurczaka
  • 2 szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 szklanki mięsa z kurczaka ugotowanego i pokrojonego w kostkę
  • 8 szklanek ryżu ugotowanego i gorącego
  • pieprz i gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Kurczak w śmietanie
rozgrzać masło w rondlu dodać mąkę i zasmażyć 2 minuty ciągle mieszając dodać rosół śmietankę i przyprawy gotować na małym ogniu do zagęszczenia dodawać mięso rozmieszać i wolno gotować jeszcze 5 minut przed podaniem polać ryż